Nastere
Nastere. Sursa foto: observatornews.ro

Marianna Vishegirskaya, o femeie însărcinată care a scăpat din bombardamentul asupra unei maternităţi din orașul ucrainean Mariupol, a născut o fetiță.

Imaginea Mariannei Vishegirskaya, cu faţa însângerată în timp ce cobora printre dărâmături treptele maternităţii, a devenit virală în întreaga lume, după atacul asupra maternității din Mariupol, soldat cu moartea a trei persoane.

Jurnalista Olga Tokariuk a scris pe Twitter că o rudă a tinerei a confirmat că a auzit-o pe Marianna la telefon și că i-a transmis că a născut o fiică, pe care o cheamă Veronika.

„Sunt bine, dar este foarte frig la Mariupol și bombardamentele nu se opresc”, a transmis Marianna Vishegirskaya.

Femeia a născut a doua zi, a dezvăluit nepoata ei din Turcia presei locale. Ambasadorul Ucrainei la ONU a declarat că fetiţa a primit numele de Veronika. Ambasadorul Ucrainei la ONU, Serghei Kisliţia, le-a transmis celor prezenţi o „veste foarte bună” şi le-a arătat o fotografie cu Vishegirskaya.

„Miss Marianna, femeia însărcinată a născut o fetiţă sănătoasă aseară. Numele ei este Veronika. Aici este cu tatăl ei. Nu contează ce minciuni spun ruşii despre ea, familia ei şi despre incident”, a afirmat ambasadorul Ucrainei la ONU.

Marianna Vishegirskaya a devenit ținta unei campanii de dezinformare a Rusiei după bombardament.

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a postat pe Twitter o teorie a conspiraţiei potrivit căreia Marianna ar fi o actriţă, iar imaginile cu consecinţele atacului ar fi fost fabricate. În postările care au fost ulterior eliminate de Twitter, ambasada Rusiei la Londra a spus că spitalul nu era operațional, fiind preluat de batalionul de extremă-dreapta ucrainean Azov și că o femeie fotografiată la fața locului nu era de fapt internată.

Ambasada a mai susținut că o blogăriță ar fi fost fotografiată în maternitate ca o femeie însărcinată.

Armata rusă a bombardat miercuri o maternitate și un spital de copii din Mariupol, sudul Ucrainei. Președinte Volodimir Zelenski a declarat că atacul este „dovada unui genocid” și a repetat apelul ca NATO să declare o zonă de excludere aeriană deasupra țării sale. Trei persoane, inclusiv un copil,au fost ucise în bombardament.

Rusia se apară şi spune că acuzațiile sunt fake news. Rusia susţine că luptătorii ucraineni au mutat personalul și pacienții din spital și au stabilit acolo puncte de tragere pentru soldaţi. Clădirea în care se află spitalul pediatric este o fostă maternitate, ocupată în prezent de trupe ucrainene, susţine reprezentatul rus la ONU, Dmitri Polianski.

O jucătoare ucraineană de tenis îi critică dur pe jucătorii de tenis ruși