O jucătoare ucraineană de tenis îi critică dur pe jucătorii de tenis ruși

Jucătorii de tenis ruși nu sunt interesați de dramele ucrainenilor

Jucătoarea de tenis ucraineană Marta Kostyuk (54 WTA) i-a criticat dur pe jucătorii de tenis ruși, la conferința de presă susținută după calificarea în turul al doilea al turneului de la Indian Wells.

Sportiva susține că jucătorii de tenis ruși sunt mai interesați de faptul că nu-și mai pot scoate banii din Rusia decât de dramele trăite de ucraineni.

Tenismena ucraineană spune că este foarte dezamăgitor că niciun jucător rus nu a venit la ea să-i spună că îi pare rău să vadă ce face ţara lor cu țara ei. Ea spune că sunt mai mulţi civili ucraineni care au murit decât soldaţi, iar printre ei copii, lucru care este groaznic.

„O jucătoare mi-a trimis un mesaj. O alta a venit să discute cu mine, dar nimeni nu mi-a oferit sprijin şi nu m-a întrebat cum mă descurc. Este şocant” .

Jucatoarea de tenis ucraineană spune că nu este vorba despre politică, ci despre oameni.

” Mă doare, mă doare când ajung aici la arenă, când văd aceşti jucători, când îi aud spunând că problema lor principală este că nu îşi pot transfera banii sau astfel de lucruri, este inacceptabil”.

Marta Kostyuk nu ştie de ce sportivii ruşi se comportă astfel, deoarece ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este un secret.

„Ştim ce se întâmplă, cine îl atacă pe celălalt, cine îl bombardează pe celălalt. Este uşor de înţeles şi nu poţi rămâne neutru”

Marta Kostyuk şi-a arătat„dezacordul” faţă de decizia circuitelor WTA şi ATP de a le permite ruşilor să joace la turnee, fără menţionarea ţării lor şi fără reprezentarea drapelului lor.

De la începutul conflictului din Ucraina, poziţiile luate de jucătorii ruşi au fost rare. Numărul unu mondial Daniil Medvedev a cerut pace, în timp ce Andrey Rublev sau Anastasia Pavlyuchenkova, finalista la Roland Garros în 2021, şi-au manifestat opoziţia faţă de război.

În turul doi la Indian Wells, Marta Kostyuk (19 ani) va evolua cu belgianca Elise Mertens, locul 23 mondial.

Elon Musk a devenit pentru a doua oară părinte