Două românce în turul secund la Melbourne

Simona Halep, înconjurată de australieni, de la antrenor până la partenera de dublu, se poate considera, în glumă, „aproape australiancă”

Simona Halep, favorita a doua, și Sorana Cîrstea (locul 72 WTA) s-au calificat în turul secund al turneului de Grand Slam Australian Open. Halep a trecut, în numai 60 de minute, de australianca Lizette Cabrera (beneficiara unui wild card din partea organizatorilor), scor 6-2, 6-1, iar în turul următor va întâlni o altă australiancă, pe Alja Tomljanovic.

Mă simt excelent aici la Melbourne. Am amintiri extraordinare, e o plăcere să revin. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu, dar nu e ușor. E complicat mereu primul meci cu o jucătoare. Vreau s-o felicit pe Lizette Cabrera, are toată cariera în față. Întotdeauna e dificil să joci cu beneficiare de wild card-uri, dar am încercat zilele trecute s-o analizez, am urmărit meciuri de-ale ei, mi-am făcut temele

Simona Halep

Simona Halep o cunoaște bine pe Tomljanovic, pe care a învins-o de patru ori din tot atâtea întâlniri: Fed Cup 2010 și, ceva mai recent, Cincinnati 2018, Roland Garros 2019 și Adelaide 2020.

Mai mult, în proba de dublu, Simona Halep o are ca parteneră pe Charlotte Kempenaers-Pocz (Australia), iar adversere vor fi două jucătoare de la Antipozi, fapt pentru care, la finalul meciului de luni, Simona a fost întrebată dacă nu este „cumva australiancă”, având în vedere că și antrenorul său este de la Antipozi.

„Darren (n.r. Cahill) m-a ajutat să găsesc o parteneră pentru dublu. Vreau să mulțumesc și organizatorilor pentru wild card. Este bine că voi avea un alt meci, sper că vom putea câștiga. Vom juca împotriva altor două australience, deci tot ce este în jurul meu este australian”, a spus Simona Halep, spre deliciul fanilor din tribune.

Sorana Cîrstea s-a impus în duelul românesc,în fața Patriciei Țig (locul 56 WTA), cu scorul de 6-2, 6-1. În turul următori, Cîrstea se va confrunta cu cehoaica Petra Kvitova.

Irina Begu (locul 79 WTA) și Mihaela Buzărnescu (locul 138) au fost eliminate încă din primul tur. Begu a pierdut în fața sârboaicei Nina Stojanovic, 6-3, 6-4, iar Buzărnescu a fost învinsă de canadianca Bianca Andreescu, scor 6-2, 4-6, 6-3.

Marți va intra în „luptă” și ultima reprezentativă a României, pe tabloul de simplu, Ana Bogdan (locul 93 WTA), care o va întâlni pe americanca Danielle Collins (locu 46 WTA).

Citește și: ANAD anunță sportivii că tratamentul cu Ivermectină este interzis