Simona Halep: „Sezonul meu 2022 este încheiat”

Un an interesant pentru sportivă

Simona Halep nu va mai juca tenis anul acesta. Anunțul a fost făcut pe pagina personală de Instagram.

Sportiva și-a început mesajul spunând: „Mi-ar plăcea să vă informez despre situația curentă, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest an și, așa cum am făcut-o întotdeauna, să vă împărtășesc sentimentele mele profunde”.

Simona Halep, foarte aproape de a se opri din jucat tenis

„După cum știți cu toții, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie am fost foarte aproape de a mă opri din jucat tenis, deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și m-am gândit că este timpul să mă opresc pentru că este nesănătos din punct de vedere emoțional.

Apoi am avut norocul să descopăr Academia lui Patrick, unde am simțit atât de multă pasiune încât s-a reaprins și în mine pasiunea pentru tenis. Mulțumită lui Patrick, am început încet-încet să cred că încă mai pot juca un nivel bun de tenis. Am fost total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la modul în care ar trebui să o fac și la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin.
Obiectivul meu a fost foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10″, a continuat Simona Halep.

Trei luni de recuperare pentru Simona Halep

În aceeași postare pe Instagram, sportiva povestește și cum, după înfrângerea de la US Open, a ajuns la concluzia că este epuizată psihic și că ar trebui să considere problemele de respirație o prioritate. Ca urmare, a decis să asculte sfatul medicilor și s-a operat.

Urmează cel puțin trei luni de recuperare pentru Simona Halep.

„Lucrul de care sunt sigură e că anul acesta nu voi fi capabilă să mai particip la niciun turneu oficial. Sezonul 2022 s-a încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant pentru mine, presărat cu de toate! Ne vedem pe teren, 2023! Simt că încă mai am multe de realizat pe terenul de tenis, și încă mai am câteva țeluri”, a încheiat sportiva.

Citește și Mihai Șora a primit o factură „elefant” la energie electrică