Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

O adolescentă româncă a fost găsită ascunsă printre bagaje, de către poliţiştii de frontieră.

Fata este minoră și se aflat într-un microbuz, la Vama Nădlac, iar intenția acesteia era de a părăsi România, în compania iubitului ei.

În urma controlului făcut de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a descoperit că tânăra în cauză era ascunsă în microbuz, în locul destinat pentru odihnă al şoferului. De asemenea, fata încerca astfel să iasă ilegal din țară și nu avea vreun document de călătorie şi nici acordul părinţilor.

Fără buletin și fără știrea părinților

” În data de  06.02.2021, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 32 de ani, conducând  un microbuz, înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români.

La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în spatele banchetelor, în locul destinat șoferului pentru odihnă, o persoană de sex feminin. Deoarece nu avea documente asupra ei, în baza declaraţiei verbale, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit că persoana este cetăţean român minor, în vârstă de 17 ani.”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Tot în comunicat se mai menționează că şoferul mijlocului de transport a declarat că tânăra nu are documente de identitate şi nici procură notarială din partea părinţilor.

Fata ar fi apelat la această metodă deoarece voia să ajungă în Germania împreună cu prietenul ei, un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, care era pasager în acelaşi microbuz.

În cazul de față, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și prietenul tinerei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Citește și: Cîțu: recomandări pentru părinți și profesori