Sorina Pintea

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, în cabinetul Dăncilă, a declarat de curând cum că ar suferi de o boală autoimună destul de gravă, ceea ce a șocat opinia publică. Simțindu-se rău în ultima perioadă, aceasta a decis să facă o serie de investigații medicale pentru a stabili cauza stării de rău. În urma investigațiilor s-a descoperit că aceasta ar suferi de o boală autoimună gravă.

Citește și: Unde-s autostrăzile, unde-s pumnalele, unde-s spitalele?

”Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Citește și: Mircea Beuran a fost demis din fruntea secției de chirurgie a Spitalului Floreasca

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin.”, a scris Sorina Pintea pe pagina acesteia de Facebook.

Sorina Pintea se tratează la noi în țară

Cu toate că majoritatea demnitarilor, ori foștilor demnitari, decid să se trateze în străinătate atunci când se îmbolnăvesc, nu este cazul Sorinei Pintea, aceasta alegând spitalele din România, în care declară că are mare încredere. De asemenea, aceasta confirmă faptul că boala de care suferă ar fi în remisie.

Citește și: Inspecţia Sanitară de stat a făcut primele verificări în cazul pacientei arse în spital

#News

Foto