Potrivit spuselor secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, protocolul operator al intervenției în care o pacientă în vârstă de 66 de ani, bolnavă de cancer, a luat foc la Spitalul Floreasca pe masa de operație după efectuarea unor manevre greşite, a fost semnat de către chirurgul Mircea Beuran. Pentru Digi24 acesta a declarat că nu era prezent în sala de operaţie în momentul incidentului în urma căruia pacienta a suferit arsuri în proporţie de 40% din corp. Starea acesteia este critică.

„Au fost făcute primele verificări ieri după-amiază de către 2 inspectori de la Inspecția Sanitară de stat, cărora li s-au pus la dispoziție documente medicale relevante în legătură cu acest caz nefericit. Am studiat aceste documente, am înțeles despre ce este vorba, urmând ca săptămâna viitoare să fie trimis Corpul de control al ministrului la Spitalul Floreasca pentru a avea discuții cu echipa care a operat pacienta”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Totodată, acesta a ţinut să confirme declaraţiile lui Emanuel Ungureanu (parlamentar USR), acela care a adus la cunoştinţa publicului că Inspecţia de Stat nu a vorbit nici cu Mircea Beuran, dar nici cu ceilalţi medici aflaţi în sala de operaţie.

„Nu avem o declarație din partea lui Mircea Beuran, e posibil ca el să nu fi fost disponibil pentru a discuta cu inspectorii respectivi. Sunt convins că va veni cu precizări la momentul oportun. Spitalul Floreasca are mulți pacienți, mulți doctori, e posibil ca în momentul în care au fost inspectorii să nu fi reușit să-i întâlnească, însă acest lucru va fi reglat săptămâna viitoare, când se vor lua declarații de la absolut toți cei care au participat la această intervenție”, a spus acesta.

Întrebat despre declarația lui Beuran, conform căreia acesta susţine că nu se afla în sala de operație în 22 decembrie, atunci când s-a petrecut incidentul, Moldovan a răspuns:

„Nu pot să spun decât ceea ce constat din documentele oficiale care îmi sunt puse la dispoziție. Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenții. Eu nu am fost în sală în momentul în care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a intervenției consemnat, foaia de observație, care este semnat de profesorul Mircea Beuran”.

#news