Sursa foto: Facebook/Casa lui Patrocle
Sursa foto: Facebook/Casa lui Patrocle

Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, membrii Asociației Casa lui Patrocle din Suceava fac un apel disperat, rugându-i pe români să nu mai abandoneze animalele.

Deși există multiple campanii de sterilizări gratuite pentru animalele de rasă comună, deși aceste campanii se desfășoară aproape lunar, atât în orașe, cât și în mediile rurale, adăposturile de animale nu mai fac față abandonului și numărului tot mai mare de pui găsiți în câmp sau la periferii.

Casa lui Patrocle: ”Este perioada puilor nedoriți, perioada-n care abandonul săvârșit de oameni creează cele mai multe victime și vremea-n care nepăsarea, provenită din lipsa educației, se observă din ce în mai pregnant”

În mesajul publicat, membrii organizației au precizat că, doar ieri, au venit la adăpost 6 puiuți de cățel, plus mama lor. Aceștia au fost aduși de către o familie care i-a găsit aruncați în fața casei lor.

Nu i-am putut prelua. Le-am arătat puiuții-n perfuzii pe care-i avem în grijă. Le-am arătat modul în care parvoviroza le pune capăt zilelor, rapid, dar sigur. Le-am promis că-i ajutăm cu promovarea lor pentru adopție, iar mama am programat-o la sterilizat.

Oamenii au plecat acasă cu portbagajul plin de căței, dar cu inima ușurată că, prin intermediul dvs., cele 6 suflete de căței ar putea să-și găsească un cămin permanent.

Este vorba despre 5 fetițe și un băiețel. Toți cuminți, îngrijiți, deloc timizi, ba din contră, jucăuși și plini de viață. La maturitate vor crește de talie medie și vă putem sprijini cu sterilizarea lor la împlinirea vârstei potrivite, căci noi știm cel mai bine cât sunt de reticenți românii în adopția femelelor”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

Pentru a susține activitatea asociației, puteți dona aici:

ASOCIAȚIA CASA LUI PATROCLE

Ron:  RO22BRDE340SV63867373400

Euro: RO18BRDE340SV63867453400

SWIFT: BRDEROBU

PayPal: casaluipatrocle@gmail.com

Cu cardul: https://bit.ly/3nzNtm3

Revolut: 0752 818 517