Lie, lie, ciocârlie, ce ți-au făcut oamenii ție?

Una dintre cele mai cunoscute păsări de la noi din țară, ciocârlia, are parte de ceva vreme de o soartă pe care nici specia și nici mediul nu o merită. Vândute pe piața din Italia cu 10 euro bucata, aceste păsări sunt masacrate în masă în fiecare primavară și toamnă. Mai exact, în restaurantele italienești ciocârliile sunt considerate delicatesă, astfel că acestea, restaurantele, plătesc bani buni pentru a face rost de carnea firavei păsări.

Citește și: Olimpiada Compașiunii, organizată de primul sanctuar al animalelor de fermă salvate

Ministrul Mediului ia atitudine și protejează ciocârlia

Într-o încercare de a stopa masacrul ciocârliilor din România, ministrul Mediului, Costel Alexe, și-a dat de curând acordul pentru ca ciocârlia să fie inclusă în lista speciilor de păsări ocrotite de lege. Din păcate, în țara noastră nu există foarte multe specii de păsări și de animale ocrotite de lege, demnitarii ce s-au perindat de-a lungul timpului prin fotoliile guvernamentale, având grijă să scoată de pe listă un număr impresionat de specii.

Citește și: Șpaga, oile și Portul Midia

Ce alte specii mai sunt ocrotite, în acest moment, de lege?

Printre animalele, păsările și speciile de pești protejate în acest moment de lege, putem menționa: dropia, cocoșul de munte, șarpele de nisip, egreta mare, egreta mică, spârcaciul, șopârla de nisip, vipera, lostrița, păstrăvul, broasca țestoasă de Oltenia, aspretele, lebăda cucuiată, lebăda de iarnă, lopătarul, pelicanul creț, șerparul, rândunica, uliul alb, uliul sur, uliul negru, corbul, piciorongul, șorecarul, viesparul, vânturelul roșu, vulturul codalb, vulturul hoinar, vulturul pleșuv sur, vulturul pleșuv brun, gaia roșie, huhurezul de pădure, liliacul, capra neagră, râsul, ursul carpatin și zimbrul.

#News