Smârdan: Campanie de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună

Comuna din județul Galați spune un ”nu” hotărât abandonului animalelor

Animal Society va derula o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună din Smârdan, județul Galați.

Această campanie are în vedere stoparea înmulțirii necontrolate și descurajarea abandonului.

Deși există multiple campanii de conștientizare și sensibilizare, foarte multe animale sunt abandonate, mai ales în mediile rurale.

Animalele fără stăpân ajung în străzi, devin agresive sau au șanse minime de supraviețuire. În plus, se înmulțesc la rândul lor, produc pagube sau ajung lovite de mașini.

Campania se adresează doar câinilor și pisicilor de rasă comună din comuna Smârdan

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul primăriei comunei Smârdan, va desfășura, în perioada 11 -15 aprilie, o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună.

Cei interesați sunt rugați să se programeze, printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630, de luni până vineri, între 10:00 și 14:00.

Silviu Zinica, primarul comunei: ”Campania se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni”

Am rugămintea către cetățenii comunei Smârdan să se programeze într-un număr cât mai mare pentru campania de sterilizare ce se va desfășura la Smârdan pe parcursul întregii săptămâni viitoare.

Ține doar de noi să avem o comună ce spune un „Nu!” hotărât câinilor fără stăpân, ține doar de noi să eradicăm acest flagel. Mulțumesc pentru atenție și înțelegere!”, a precizat, pe contul de Facebook, primarul comunei Smârdan din județul Galați.

Beneficiile aduse comunității:

  • Primăriile și Guvernul cheltuiesc sume mari pentru controlul câinilor nedoriți;
  • Montele iresponsabile sunt cauza principală a abandonului;
  • Adăposturile de animale din întreaga țară sunt suprasolicitate și suprapopulate de câini nedoriți sau abandonați;
  • Câinii vagabonzi și fără adăpost ajung în containerele de gunoi, urinează și defecă pe proprietăți publice sau private și sperie sau supără oameni care nu înțeleg suferința sau nevoile lor.