Ceapa verde, soluția naturală pentru un ten frumos și sănătos

Masca cu ceapă este recomandată pentru orice tip de piele.

Ceapa verde poate fi folosită în diferite procedee de înfrumuseţare,  pentru a avea un ten mai sănătos şi pentru a scăpa de acnee. O dată pe săptămână se poate curăţa tenul cu o soluţie cu ceapă care are efect purificator. Se prepară o soluţie din şase linguri de suc de ceapă şi o linguriţă de suc de lămâie. În preparat se înmoaie un tampon de vată cu care se şterge de mai multe ori, succesiv, pielea, care va deveni  imediat mai curată.

Persoanele care au acnee pot  prepara o mască din trei linguriţe de suc de ceapă, o linguriţă de suc de lămâie, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere lichidă. Se amestecă bine până se omogenizează, apoi se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se spală cu apă. Tratamentul curăţă  tenul, înlătură excesul de sebum, distruge bacteriile şi previne formarea coşurilor.

Masca cu ceapă este recomandată pentru orice tip de piele, cel mai puternic efect fiind cel de  întinerire. Sucul de ceapă elimină ridurile, petele pigmentare, iritațiile, acneea, roșeața. Pentru a prepara masca, ceapa se coace în rolă sau se fierbe ușor, se folosește sucul sau se omogenizează ceapa pentru a obține o pastă. Poate fi utilizată și ceapa crudă,  dar nu pentru tenul predispus la iritație. Masca cu ceapă se aplică de 1-2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Există mai multe rețete de mască cu ceapă.

Alertă cu bombă lângă barul lui „Bobiță”, din Las Fierbinți