Noi zboruri introduse între România și Ungaria

Zborurile Ungaria - România vor fi operate cu aeronave Embraer 120 ER

Sursa: Pixabay

Oficialii unguri salută stabilirea unor noi conexiuni aeriene între Budapesta, Debrecen, Cluj și Târgu Mureș. Asigurarea zborurilor între aceste orașe urmează să fie realizată cu ajutorul companiei aeriene Aeroexpress.

Noile zboruri între Budapesta, Debrecen, Cluj şi Târgu Mureş vor fi operate în zilele de luni, miercuri și vineri, oferind astfel diversitate în ceea ce privește opțiunile de călătorie ale celor intersați.

Stabilirea unor conexiuni aeriene între România și Ungaria, prioritate pentru guvernul ungar

Conform agerpres, Magyar Levente a afirmat că guvernul ungur a achiziţionat o participaţie majoritară la compania care deţine aeroportul din Debrecen întrucât dorește „o capacitate aeroportuară modernă semnificativă în regiune”. Totodată, el a mai adăugat că întreaga inițiativă nu este salutată doar de oficialii maghiari, ci și de Uniunea Europeană.

Aeronavele folosite de compania aeriană, fabricate în Brazilia

Pentru operarea zborurilor directe între Ungaria și Transilvania, vor fi puse la dispoziția călătorilor aeronave Embraer 120 ER. Acestea sunt fabricate în Brazilia și au o capacitate de transport 30 de persoane. Totodată, modul în care au fost concepute promite operarea eficientă şi economică a zborurilor regionale, pe rute mici.

Având baza centrală situată la Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta, Aeroexpress Regional este susținută de Base Airlines Zrt, o companie cu capital integral maghiar înființată în 1991.