Anca Pavel Nedea este reprezentanta patronilor de hoteluri din Mamaia și Constanţa și susține că Bulgaria şi Turcia dau bani presei românești pentru a denigra litoralului românesc. Nu știu dacă avem de-a face cu o nouă teorie a conspirației, cu speculații sau cu un adevăr pe care mulți nu l-ar crede.

Nu am considerat niciodată litoralul românesc mai prejos decât alte locații de la mare. Pentru simplul fapt că depinde de la persoană la persoană: ce îi place, ce alege și unde preferă să revină cu drag. Iar dacă aș alege Grecia sau Bulgaria, aș face asta pentru mine. Strict personal.

Am mai zis că am renunțat să mai fac recomandări. Fiecare să aleagă pentru el, experiența mea nu va fi niciodată aceeasi pentru tine. Și totuși. Dacă vorbim de un adevăr? Și atunci, unde este deontologia? Și, mai ales, chiar ne vindem pe câteva monezi?

”Este foarte frustrant pentru un manager, antreprenor, consultant să vadă în continuare aversiunea pe care o avem faţă de litoralul românesc. Este la modă de foarte mulţi ani.

Alte destinaţii cum sunt Bulgaria, Grecia şi Turcia finanţează masiv presa de litoral şi presa din România în general să spună lucruri bune despre ele şi lucruri foarte rele despre propriul litoral. Am observat campania susţinută împotriva litoralului românesc”, a spus Nedea, citată de News.ro.

Avem două variabile aici: reclama și degradarea.

”Cred că în cinci ani sudul litoralului o să fie o destinaţie unde ne va plăcea să ne visăm o experienţă. Nu trebuie să cadă Mamaia ca să crească sudul. Putem fi şi noi o Coastă de Azur”, a spus Nedea.

Prefer optimismul. E adevărat că se cam calcă peste cadavre pentru monezile în plus despre care vorbeam mai sus, dar prefer optimismul. E doar o conferință de presă și aleg rolul procurorului: nu sunt destule probe.

Citește și: Haris Theoharis calmează nervii turiștilor români

#News