UEFA: Încă un meci amânat

Meciul dintre Arsenal și PSV Eindhoven nu va mai avea loc joi

Sursa foto: Pixabay

Meciul de joi dintre Arsenal și PSV Eindhoven, din grupele Europa League, a fost amânat din cauza lipsei personalului de securitate, relatează Reuters.

„Acest lucru se datorează limitărilor severe ale resurselor poliției și problemelor organizatorice legate de evenimentele în curs de desfășurare legate de doliul național pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a”, au declarat reprezentanții UEFA, citați de agenția de știri menționată.

UEFA a adăugat că o nouă dată va fi comunicată în timp util.

Meci amânat și în grupele Ligii Campionilor

Europa League nu este singura competiție fotbalistică inter-cluburi europeană afectată.

Anterior, întrucât în Marea Britanie s-a instaurat o perioadă de doliu naţional, a fost reprogramat și meciul dintre Glasgow Rangers şi Napoli, care trebuia să aibă loc marți.

Partida va avea loc miercuri, 14 septembrie.

„Am decis amânarea cu 24 de ore a partidei din cauza lipsei personalului de securitate de pe Ibrox Park, aşa cum a comunicat clubul gazdă, în contextul în care acesta este angrenat în mare parte în asigurarea bunei desfăşurări a ceremoniilor de înmormântare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii”, a precizat duminică UEFA.

Omagii Reginei pe stadioanele din Premier League

Perioada de doliu naţional din Marea Britanie a dus la amânarea a 3 meciuri din competiția profesionistă de fotbal englez.

„Șapte din cele 10 meciuri din Premier League din acest weekend se vor juca, trei meciuri fiind amânate din cauza evenimentelor legate de funeraliile reginei”, a precizat Premier League într-un comunicat.

„Pentru meciurile care se vor juca în perioada de doliu național, vor fi aduse omagii Reginei pe stadioanele din Premier League”.