Meci de fotbal
Meci de fotbal, indonezia. Sursa foto: stirileprotv.ro

 Un meci de fotbal din Indonezia s-a terminat cu moartea a cel puţin 179 de suporteri, după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa după ce aceștia au intrat pe terenul echipei de fotbal, potrivit ziare.com. Incidentele au avut loc sâmbătă seară, la sfârșitul partidei Arema Malang – Persebaya Surabaya,  terminată cu scorul 2-3, din prima ligă de fotbal din Indonezia. A fost pentru prima dată în peste 20 de ani când echipa Arema a pierdut în faţa rivalei Persebaya,  fanii echipei gazdă intrând pe teren.

Imaginile surprinse din interiorul stadionului în timpul debandadei au arătat cantităţi uriaşe de gaze lacrimogene şi oameni care se căţărau peste garduri

Poliţia, care a caracterizat tulburările drept „revolte”, a încercat să convingă fanii să se întoarcă în tribune şi a tras cu gaze lacrimogene după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Mai multe persoane au fost călcate în picioare, cei mai mulți suporteri care au murit fiind sufocați din cauza lipsei de oxigen. În afară de cei 174 de morți, aproximativ 200 de persoane au fost rănite, printre ele fiind și copii.

Multe dintre victime au fost călcate în picioare până la moarte, potrivit poliţiei. În acest incident au murit 129 de persoane, dintre care doi ofiţeri de poliţie, treizeci şi patru de persoane murind în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital, a declarat duminică şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta. Acestea au fost transportate la spitale din provincia Java de Est.

Folosirea gazelor lacrimogene pe terenul de fotbal este interzisă de normele FIFA, dar poliția indoneziană a spus că situația scăpase de sub control

Mai multe vehicule ale poliției au fost incendiate. Șeful poliției a declarat că anticipa anumite incidente, având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi. Ministrul indonezian al Sportului, Zainudin Amali și- exprimat regretul pentru incident, declarând că este un incident regretabil care „răneşte” fotbalul indonezian într-un moment în care suporterii pot urmări meciurile de fotbal de pe stadion.  Ministrul a promis că va fi evaluată temeinic organizarea meciului şi prezenţa suporterilor.

Rochie lichidă, prezentată în premieră de o casă de modă din Paris