Ce tragere la sorți la Australian Open

Duel românesc în primul tur, traseu dificil pentru Simona Halep

În urma tragerilor la sorți, de vineri dimineață, a fost stabilit tabloul principal al primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care va începe de luni. România va avea în total şase reprezentante la simplu, Simona Halep, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu (lucky loser).

Astfel, Simona Halep, numărul 2 mondial o va întâlni pe australianca Lizette Cabrera (wild card din partea organizatorilor), iar dacă va trece de aceasta parcursul româncei este unul infernal: turul 2: Ajla Tomljanovic / Misaki Doi; turul 3: Veronika Kudermetova; turul 4: Iga Swiatek; sferturi de finala: Serena Williams; semifinale: Naomi Osaka / Kvitova / Muguruza; finala: Ashleigh Barty / Elina Svitolina / Sofia Kenin.

Patricia Țig se va duela cu Sorana Cîrstea, Irina Begu se va confrunta cu sârboaica Nina Stojanovic, Ana Bogdan va juca împotriva americancei Danielle Collins, iar Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe canadianca de origine română Bianca Andreescu.

Halep, înfrângere la Gippsland Trophy

Simona Halep a fost învinsă, scor 6-2, 6-1, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, un turneu WTA500. În timpul meciului, românca a fost vizibil deranjată de o problemă medicală, în zona lombară, astfel că nu vrut să riște, având în vedere că urmează un turneu de la care are mari speranțe.

Irina Begu urma să joace în această dimineață cu nipona Naomi Osaka. La turneul de la Grampians Trophy, Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic, scor 7-5, 6-2. Următoarea adversară este americanca Ann Li.

Altfel, toate cele șase turnee premergătoare Australian Open au luat o zi de pauză, joi, după ce în complexul de la Melbourne a fost depistat un caz de Covid înrândul personalului hotelier. Peste 500 de sportivi și membrii ai staffurilor au fost testați și izolați. Din fericire toți au fost testați negativ, iar turneele au putut continua, cu ceva modificări.

„Situl (de la Melbourne) va fi un loc extrem de siguri. Există controale, urmărirea contactelor, distanţarea fizică”, a precizat Greg Tiley, directorul turneului Australian Open.

Aproximativ 25.000 – 30.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste zilnic la meciurile din cadrul Openului Australiei.

Până la detectarea cazului pozitiv al angajatului hotelului Grand Hyatt, statul australian Victoria nu înregistrase niciun caz local de infectare cu Covid-19 de 28 de zile.

Citește și: ANAD anunță sportivii că tratamentul cu Ivermectină este interzis