Rochie lichidă, prezentată în premieră de o casă de modă din Paris

Bella Hadid a fost îmbrăcată 15 minute cu o substanță lichidă.

 Premieră la o prezentare de modă. Astfel, casa de modă franceză Coperni, fondată de Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant, a revoluţionat moda în cadrul show-ului organizat la Musée des Arts et Métiers din Paris, potrivit ziare.com.

Cu ocazia prezentării colecției de primăvară-vară 2023, modelul Bella Hadid a fost îmbrăcată într-un lichid care, odată solidificat, a format o rochie

Modelul american Bella Hadid a apărut pe podium la sfârșitul prezentări colecției, purtând doar lenjerie intimă. Ea a fost stropită de trei bărbaţi cu un lichid care, odată solidificat, a format pe corpul modelului, în câteva minute, o rochie albă minimalistă. Soluţia pulverizată pe Bella Hadid conţine fibre de bumbac şi fibre sintetice suspendate într-o soluţie de polimer care se evaporă atunci când lichidul întră în contact cu pielea.

Soluția a fost dezvoltată de Fabrican, o companie de ştiinţă a materialelor condusă de designerul de modă spaniol Manel Torress

Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant ar fi lucrat cu designerul spaniol Manel Torres timp de mai bine de şase luni pentru a perfecţiona efectul vaporizării şi rezultatul acesteia, scrie Vogue Business.
Casa Coperni a reuşit să cucerească nu doar publicul prezent la prezentarea să de modă, ci şi spectatorii de la distanţă. Mulţi internauţi  au comentat pe Twitter, numind  performanţa „un moment memorabil din istoria modei”.

„Este modul nostru de a celebra siluetele feminine. Am vrut să ne modernizăm estetica într-un mod mai elaborat şi ştiinţific”, au declarat Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant într-un interviu pentru Vogue U



Povestea rochiei lichide a început în 2013, un bărbat numit Manel Torres declarând, la un TED Talk că a crezut că poate să creeze o spumă.  Manel Torres, care a studiat fashion design, a avut ideea de a face tricouri lichide, dar nu avea cunoștințele necesare.  El a studiat la Colegiul Imperial din Londra cu ideea sa, și cei de acolo i-au pus la dispoziție resursele, un laborator și materialele cu care să se joace. După doi ani de teste, au apărut rezultatele. 

Torres a creat Fabrican, o fibră lichidă, susținută de polimeri, bio polimeri și solvenți ecologici, care se evaporă când sunt suflați peste o suprafață. Manel Torres spune că materialul este asemănător cu pielea întoarsă și poate fi manipulat mai bine decât orice alt material. Așa se face că rochia prezentată la Paris a fost tăiată foarte ușor pentru efectele dorite. 

Zeci de monede românești valoroase, scoase la licitație pe 11 octombrie