Cinci frați din Galați, maltratați de bunica lor timp de zece ani

Bunica a fost reclamată de nepotul cel mare, care a și înregistrat-o.

Politist
Politist sursa foto pixabay

O bunică din Galați este cercetată penal pentru că și-a maltratat cei cinci nepoți. Sunt copiii fiului său, ajunși în grija ei în urmă cu 10 ani. Mama copiilor era în Spania, potrivit digi24.ro.

Ea susține că a fost asigurată de fostul soț că totul este bine. Bunica violentă a fost reclamată de nepotul cel mare, care a și înregistrat-o.

Cinci frați, 4 băieți și o fetiță cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, au fost abuzați psihic și fizic timp de aproape 10 ani de către bunica paternă. Ei nu primeau mâncare suficientă, erau înjurați, bătuți și monitorizați video. Înainte să ajungă în grija femeii în vârstă de 69 de ani, micuții au fost alături de părinți în Spania, spune mama copiilor.

„Fiind în Spania, tatăl lor a intrat la pușcărie pe caz de droguri și violență domestică. Copiii erau mici, aveam cinci, nu aveam loc de muncă, nu aveam cum să îi întrețin. I-am băgat în centru pentru scurt timp, până îmi găsesc un loc de muncă. După câteva luni, bunica nu știu cum a făcut, nu am dat semnătură, nu știu cum i-a scos și i-a adus aici.”, a declarat Cornelia Herțug, mama copiilor agresați.

Cei 5 frați locuiau însă înghesuiți într-o cameră mică, cu paturi supraetajate.

Viața de coșmar a celor cinci copii a ieșit la iveală după ce fratele cel mare a reușit să ia legătura cu mama, care a revenit în țară. Alături de ea a mers la poliție, să depună plângere.

„În regim de urgență, copiii au fost scoși din mediul acela și se află securizați într-un mediu stabil pentru ei”, a declarat Tania Calcan , putător de cuvânt la Protecția Copilului Galați. „Față de minorul de 16 ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii sale”, a declarat Felicia Tudora, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Galați. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie”. Angajat de la Protecția Copilului Ialomiția, prins când lua mită