Simona Halep vrea să câștige turneul de tenis de la Dubai!

Simona Halep este cea mai îndrăgită jucătoare de tenis din România

Simona Halep debutează azi în turneul de tenis de la Dubai de categorie WTA 500, care începe luni. Pe tabloul principal al competiției sunt Simona Halep și Irina Begu. De asemenea, și românca Gabriela Ruse are șansa de a se califica în competiție.

.

Simona Halep a coborât un loc, ocupând poziția 23, în clasamentul mondial. Ea o va întâlni luni, de la ora 17.00, pe americana Alison Riske (53 WTA). Aceasta a beneficiat de un wild card din partea organizatorilor. Fostul lider mondial conduce cu 3-0 în istoria întâlnirilor directe.

Cele două s-au întâlnit ultima dată la turneul de la Roland Garros, în anul 2018.
Dacă va câștiga meciul cu Alison Riske, Simona Halep o poate înfrunta în optimi pe iberica Paula Badosa (5 WTA).

Turneul de la Dubai, de categorie WTA 500, oferă premii totale în valoare de peste 700.000 de dolari.

Iberica Garbine Muguruza este campioana en titre la Dubai.

Irina Begu a urcat un loc în clasamentul mondial, până pe 55. Tenismena va juca și ea în turneul de la Dubai, după ce a primit un „Special Exempt”, ea jucând semifinala la Sankt Petersburg.

Adversara ei va fi cunoscută azi, după încheierea meciurilor de pe tabloul de calificări, unde joacă și Gabriela Ruse. Aceasta o întâlnește în turul trei pe australianca Ajla Tomljanovic (39 WTA). Cele două sunt la prima confruntare din circuit.

Simona Halep deține 22 de titluri WTA.

Simona Halep este cea mai îndrăgită jucătoare de tenis din România. Popularitatea ei se datorează faptului că a ocupat locul 1 în topul WTA pentru 64 de săptămâni consecutive.

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanța, într-o familie de aromâni.

A fost desemnată Jucătoarea Anului 2018 de WTA.

Alte titluri deținute de Simona Halep sunt „Cea Mai Populară Jucătoare” în 2014 și 2015 și „Favorita Fanilor la simplu” în 2017, 2018 și 2019.

În anul 2020, Simona Halep a urcat pe locul 4 în clasamentul celor mai bogați jucători de tenis. De-a lungul carierei, ea a încasat peste 35 de milioane de dolari. Cel mai bun an la capitolul bani câștigați a fost până în prezent 2018.

Citește și: Simona Halep, susținută de o fostă multiplă campioană de Grand Slam