Ciucă promite promovarea autorilor români în școli

Bani de la buget pentru promovarea literaturii române

Sursa foto: Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă a propus, după o întâlnire avută luni, la Palatul Victoriei, cu mai mulți oameni de cultură, derularea unui program care să încurajeze lectura.

Programul se numește ”O carte pe an pentru fiecare elev” și are ca scop sprijnirea propunerii Asociației Editorilor de promovare a cărților scrise și tipărite în limba română, dar mai ales încurajarea lecturii în rândul tinerilor, după cum a lăsat să se-nțeleagă însuși premierul.

Vom susține achiziția de carte românească

”O întâlnire foarte bună astăzi cu oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească. Am discutat despre dificultățile cărții românești, precum și a celei editate în limba română, de a ajunge la public, dar și despre soluții de încurajare a lecturii și apropierii de carte a copiilor și tinerilor.

Am răspuns cu multă deschidere propunerii Asociației Editorilor de promovare a editurilor, cărților autorilor români și a scrierilor în limba română, cu precădere către elevi. Așa cum există programe de tip ”Cornul și laptele”, am propus programul ”O carte pe an pentru fiecare elev”. Programul va beneficia de susținerea Asociației editorilor, căreia îi mulțumesc!

Vom susține achiziția de carte românească și editată în limba română pentru bibliotecile publice din România, prin alocarea unui buget adecvat, în acest sens.

Și nu în ultimul rând, vom promova cartea, printr-o campanie publică ce va încuraja și susține lectura cărților de autori români și în limba română, cititul literaturii clasice și contemporane românești.”

Sorin Câmpeanu și Iulian Chifu, aflați printre participanții la întâlnire

La discuția legată despre campania publică prin care ar urma să fie promovată lectura cărților scrise de autori români au participat, pe lângă oamenii de cultură Răzvan Theodorescu, Nicolae Manolescu, Victor Neumann, Horațiu Mălăele, Dan Dungaciu, Doina Banciu, Răzvan Voncu, și Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, respectiv consilierul Iulian Chifu.