Dan Puric este unul dintre acele personaje care, în mod absolut senzațional, încă face ceva vâlvă prin România. Pseudo-scriitor cu un set de valori ce i-ar face până și pe foștii conducători, cei de dinainte de Revoluție, să ridice dintr-o sprânceană, Puric continuă să se creadă miezul literaturii contemporane.

Și culmea, grav nu este tocmai faptul că eroul nostru are o impresie poate prea bună despre sine. Grav este că, în pofida tuturor derapajelor mai recente ori mai de demult, există și alții care consideră acest lucru.

Despre fenomen ne vorbește și Vlad Mixich, cel care relatează faptul că Editura Institutul European din Iași, tocmai ce-ar fi publicat un volum colectiv care-l include și pe Dan Puric. Din nou, grav nu este că volumul a fost publicat, ci mai de grabă că a fost finanțat din fonduri publice. Da, plătite de mine, de tine!

 „Cât de cât halucinant: Editura Institutul European din Iași a publicat volumul colectiv ”Covid. Colivia noastră”. Unul dintre autori spune că este finanțat din fonduri publice (update).

La secțiunea ‘Experți’ sunt publicate texte semnate de Dan Puric dar și de unii academicieni (da, din Academia aia!) care scriu că „virusul ar fi fost programat să ucidă persoanele mature și vârstnice și să-i ferească pe tineri” pentru ca „ONG-urile finanțate din străinătate, (prin) câteva sute de mii de tineri, pregătiți pentru a prelua conducerea întregii societăți”. [sursa: g4media.ro]”, spune Vlad Mixich.

În același mesaj postat pe Facebook, Vlad Mixich ne vorbește, de asemenea, despre cum se răspândesc teoriile conspirației, alimentate de „nume importante” ale vremurilor noastre, sugerând astfel că în calea tornadelor conspiraționiste, oamenii simpli nu au nicio șansă.

„Eu zic să terminăm cu ipocrizia prin care dăm vina pe oameni că cred în conspirații, că nu cred în coronavirus și alte năzbătii. Nu e vina lor când zi-lumină sunt spălați pe creier cu astfel de conspirații. Vinovații sunt alții și se lăfăie pe funcții uriașe sau sunt promovați de decenii de canale mediatice mizere.

Ce vedem este rezultatul a peste 50 de ani în care, în România, mediocritățile au fost promovate și educația distrusă programatic. E o tradiție veche asta, importată dinspre răsărit.

Nu mai dați vina pe cei care nu o poartă.”, completează Mixich.

Citește și: Să-l anunțe cineva pe Dan Puric că România e stat laic

#News