Stelian Tanase

Așa cum ne-a obișnuit, Stelian Tănase are o părere puțin diferită față de majoritate despre pensiile speciale.

„Ma incearcă sentimente amestecate față de spectacolul pe care l-am văzut ieri in Camera Deputaților. Liberali și pesedisti au votat cot la cot, intr-o complicitate deplină, tăierea citorva pensii speciale.

Această frăție m-a facut sa ma gindesc la interesele electorale ale celor două partide. Presiunea societății față de aceste pensii este uriașă. Populismul, individia, frustrarea (de ce ăla da și eu nu!? ) domină spațiul public. E aproape o isterie. Lumea vrea răfuială – este sentimentul general.

Acest sentiment va face ravagii la alegeri. Nici PNL nici PSD nu si-au permis să piardă asta din vedere. Este un subiect prea important si aducător foarte multe voturi. Vor putea susține impreuna si separat în campania care se apropie că fiecare a tăiat pensiile speciale!!!

PSD, cu tactica lui din ultimele saptamini, (low profile) a preluat măsurile propuse de PNL. Normal – altfel, riscă să fie aruncat la lada de gunoi a istoriei chiar in iunie și să devina un second-hand party.

Totuși, dacă observăm atent, grosul pensiilor speciale a ramas neatins – 95% (militari, politisti etc.) Numai cca 5 % au fost tăiate. Economia la buget e minimă. Aproape de zero. Atinge numai citeva mii (puține) de oameni). Avem o furtună intr-un pahar cu apă.

Agitație multa, demagogie la scară mare, declaratii sforaitoare, simularea unei lupte pe viata si pe moarte, dar doar atit. Totuși, surpriza s-a produs – magistrații ( protejati de o hotarire a CCR) au ramas fara „pensiile nesimțite”- citat din Ludovic Orban.

Ce va ieși de aici e greu de prevăzut. Probabil CCR va respinge legea și în acest fel toate suspendările de ieri își vor pierde valabilitatea iar lucrurile vor ramine ca pină acum. Pe scurt- cei cu pensii speciale vor primi in continuare pensii speciale.

Citeste si Are Ludovic sânge să taie pensiile magistraților?

Dar asta se va vedea numai după alegeri, după ce PNL si PSD isi vor fi atins scopul – obtinerea de cit mai multe voturi.

Poate ar fi fost mai buna o soluție practică, nu una ideologica. Impozitarea la sînge si limitare lor. Pină acum s-a practicat peticirea pensiilor și acordarea de privilegii etc. Azi o solutie parțiala, cu petice ici si colo, nu mai este de niciun folos.

Nu duce de fapt nicăieri, decît la noi la frustrări și la un adevărat război social al unor categorii împotriva altora.Ne vom detesta si învinui cu mai multă fervoare unii pe alții. Trebuie regindit așadar intreg sistemul de pensii și reconstruit de la A la Z.” a scris Stelian Tănase pe blogul său.

#News