Adrian Năstase a declarat pentru România TV faptul că odată expirată interdicţia acestuia de a face politică, ia în calcul o revenire în Partidul Social Democrat. Fostul premier şi lider al PSD, consideră că prin vasta experienţă acumulată, poate avea un rol esenţial în reconstrucţia partidului.

”Eu am un viitor politic permanent, ceea ce spun eu este preluat. Eu am apreciat foarte mult felul în care colegii mei de partid au reacționat la retragerea decorației mele de către Iohannis, spre exemplu (nu au reacționat). Asta arată că PSD este foarte implicat în modelul de societate pe care Iohannis îl oferă”, a spus Adrian Năstase, la România TV.

Înterdicţia politică poate să expire fie la sfârşitul anului curent, fie în 2021-2022.

 ”Iohannis poate să stea liniștit, din punctul ăsta de vedere” a mai spus Năstase, subliniind că doar ”un gest de genul acesta”, spre exemplu retragerea decorației, ar putea să îl mai aducă în atenţia publicului.

”Pot să am un anumit rol, mi-l asum de unul singur, de ani de zile, prin ceea ce scriu pe blog, și, dacă va fi nevoie, dacă voi fi invitat, sigur că voi participa și la proiecte mai largi. Mi-aș dori foarte mult să ajut la revenirea PSD într-o poziție de învingător în alegerile locale și poate în alegerile parlamentare” a mai spus Năstase.

El a mai precizat că există lideri social-democrați care ”nu mai au cum să dea energie pentru 2020 la nivelul organizațiilor județene, dar asta ajută pentru conservarea puterii la nivel de vârf în partid sau se acceptă ideea refacerii structurilor locale. Sunt destul de antipatic pentru unii dintre conducătorii partidului și nu vreau să exagerez, dar spuneam că PSD este, în momentul de față, într-o cumpănă ideologică, din punct de vedere al mesajului, al direcției în care merge”.

Problemele identificate până la această dată de către Adrian Năstase în PSD sunt: cumpănă ideologică și o cumpănă de organizare. ”Este clar – și semnalele au fost foarte clare la alegeri- electoratul s-a schimbat”, a spus Adrian Năstase.

#news