Bucureștiul, loc codaș la nivel mondial în clasamentul celor mai poluate orașe din cauza traficului rutier. Capitala ocupă un rușinos loc 14 într-un top al celor mai aglomerate orașe din punct de vedere al circulației cu mașina.

Bucureștiul, aglomerat din punct de vedere urban

Vestea proastă este că indicele trafic calculat de Tom Tom pentru București a crescut cu patru procente, până la 52%. Asta chiar dacă orașul a coborât un loc în topul european și trei în topul mondial.


Indicele de aglomerare a arterelor urbane este calculat pentru 416 orașe din 57 de țări de pe șase continente pentru anul 2019.

Moscova, înaintea României în topul european 


În topul european, capitala României se află după Moscova, Istanbul și Kiev, pe următoarele locuri fiind Sankt Petersburg, Dublin, Odesa, Lodz, Cracoviași Novosibirsk.

Pe primele 10 locuri din lume se află Bengaluru (India), Manila (Filipine), Bogota (Columbia), Mumbai, Pune (India), Moscova (Rusia), Lima (Peru), New Delhi (India), Istanbul (Turcia) și Jakarta (Indonezia).

Potrivit indicelui de aglomerare, cea mai lejeră zi de anul trecut a fost duminică, 28 aprilie, iar cea mai aglomerată a fost joi, 21 noiembrie. Calculele  companiei arată un dezastru! La orele de vârf de dimineață, un șofer bucureștean stă în trafic, în medie, 28 de minute în plus la un drum care ar trebui să dureze 30 de minute. La orele de vârf de seară, timpul petrecut în plus în trafic este de 31 de minute.

#News #Alegeri locale 2020