După un periplu între Tribunalul București și înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Dragnea încă mai are putere să spere că va fi eliberat, insistând că e nevinovat și că suferă pentru națiune de 8 luni de zile, de când este încarcerat la Rahova, împreună cu vechiul său prieten, Radu Mazăre. Astfel, Dragnea se află acum din nou pe la ușile înaltei Curți de Casație și Justiție, încercând din nou să convingă megistrații că e curat ca lacrima și că împotriva lui s-a produs o mare nedreptate.

Citește și: Dragnea nu mai iese la plimbare

”Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, București.

„Contestatorul nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, se mai arată în aceeași cerere depusă de Liviu Dragnea.

Poate cea mai controversată parte a acestei cereri de eliberare a lui Liviu Dragnea o reprezintă declarația acestuia, potrivit căreia, dacă și-ar fi dorit să iasă din pușcărie, ar fi putut să o facă, însă dumnealui, cum e plin de „prințipuri”, a refuzat să facă compromisuri.

„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus Dragnea în fața magistraților.

Citește și: Înainte era în Brazilia cu prietenii, acum e în dubă cu gardienii….

Întrebat de presă, la ce s-a referit când a declarat că ar fi putut plăti un preț pentru a ieși din pușcărie, Dragnea a ales să mai joace odată cartea marelui patriot, spunând că „Prețul era România”. Ei, nu serios, dar pe România ai întrebat-o?

#News