Dan Barna și Ludovic Orban

În urma undei verzi pe care Camera Deputaților a dat-o abrogării pensiilor speciale pentru anumite categorii de muncă, liderul USR, Dan Barna, a ținut să-și spună și el părerea, deși nu este niciun secret faptul că aceștia consideră legea a fi cu du-te – vino.

„S-a făcut un pas. Cerem noi USR ca acest subiect sa fie introdus pe agendă. Ieri s-a adoptat o lege care elimină pensiile speciale, lege care are riscuri, ca să fim foarte corecți, de neconstituționalitate. Sunt niște premise că de fapt legea nu va putea să intre în vigoare pentru că are niște prevederi care o fac vulnerabilă la un control de constituționalitate. Am introdus amendamente tocmai pentru a scoate acele bombițe”, a explicat Dan Barna.

Citește și: Dan Barna, despre alegerile în două tururi versus anticipate

„Unu din 4 români vorbeau de pensiile speciale la lucrurile pe care voiau ca România să le schimbe. Există niște riscuri ca această lege să nu intre niciodată în vigoare pentru ca are niște probleme de constituționalitate. Ea trebuia adoptată în plen comun, nu în plenuri separate.(…)A fost mai degrabă un spectacol de convins lumea ca se încearcă, decât ca o asumare efectivă a actualei majorități parlamentare că această lege ar putea să-și producă efectul”, explică președintele USR, Dan Barna.

„Facem tot ce depinde de noi, cu actuala clasă politică din România, una unde USR are doar 9% în Parlment și PSD are majoritate, e foarte greu să faci reforme. Orice jumătate de sfert de pas în care reușim să mai împingem subiectul pensiilor speciale spre soluționare va fi susținut de USR”, a completat acesta.

Citește și: Grevă sau „grefă”? Grefierii vor pensii speciale

Astfel, așa cum era de așteptat, Dan Barna are rezerve că se va ajunge, până la urmă, la abrogarea pensiilor speciale, întrucât, așa cum s-a văzut, ultimul cuvânt îl va avea CCR, în urma contestației pe care magistrații și grefierii au făcut-o, nemulțumiți fiind de posibilitatea de a-și pierde drepturile bănești suplimentare de la pensie.

#News #Fara penali