Pe timpuri, ai fi putut spune că naivitatea este un produs direct a lipsei de informație. Dacă înainte de apariția internetului nu puteai acuza pe nimeni că nu știe una sau alta, acum ce scuză mai avem? Avem atâtea resurse disponibile în bazele de date de pe web pe care le putem folosi pentru a ne îmbogăți cultura generală. Cu toate astea, în 2020 încă mai avem oameni care au senzația că pământul este plat, existând o adevărată societate creată în acest scop pe Facebook și Twitter, însă și oameni care au impresia că ar exista o legătură între Coronavirus din China și… berea Corona.

Statistici venite de la Google arată cum că până în data de 26 ianuarie, căutările cuvintelor cheie „virus bere corona” au crescut cu până la 2300%, subliniind astfel o realitate îngrijorătoare despre societatea în care trăim. O societate care crede că pământul este plat, o societate care are impresia că îți poate dicta dacă ai voie sau nu să faci avort, ce culoare are pielea ta, ori pe cine alegi pentru a-ți fi jumătate.

Citește și: Trump se chinuie să pună sechestru pe pântecele femeilor

Potrivit acelorași date venite de la gigantul Google, cele mai multe căutări ce asociau berea mexicană Corona cu virusul letal venit din China s-au înregistrat în Cambodgia, Danemarca, Finlanda, Australia, India, Indonezia, Japonia, dar şi în Statele Unite ale Americii.

Dacă ne permiteți o mică glumiță, analizând țara de origine a berii Corona, Mexic și faptul că Statele Unite ale Americii se află printre marii căutători de înțelesuri ascunse dintre numele berii și virus, lucrurile încep să fie destul de clare. Iată un motiv în plus să se construiască acel zid pe care Donald Trump îl dorește între SUA și Mexic.

Da, berea este un virus în sine, nu contestăm! Nu de alta, dar odată ce te apuci de ea, pune stăpânire pe tine și te vrăjește până te îmbată, însă, sub nicio formă nu are vreo legătură cu Coronavirus din China.

Citește și: Australienii caută leacuri pentru Coronavirusul originar din China

#News