Numulțumiți de noile intenții ale Guvernului Orban, de a tăia pensiile speciale tuturor categoriilor de muncă, în afară de cele din armată, grefierii au decis că e cazul să iasă din nou în stradă și să amenințe cu întreruperea totală a muncii.

Dacă astăzi, grefierii au prostestat timp de doar două ore, dacă cerințele lor nu vor fi rezolvate, ei amenință că din data de 27 ianuarie a acestui an, vor suspenda activitatea în instanțe și parchete în toată țara.

„Ne arătăm indignarea împotriva „eliminării” pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil.

Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea “autorității judecătorești” nu poate fi organizată și desfășurată”, declară sindicaliștii grefieri.

„Prin urmare, haosul creat în justiție nu se justifică. Să înțelegem că acești 1800 de pensionari căpușează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază și e absolut necesar să le tăiați, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstrați?”, declară Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiție ”Grefierul” Alba, Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federația PUBLISIND, în colaborare cu Asociația Grefierilor din România.

#News