Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a trezit vorbind, sâmbătă, la Botoşani, la finalul unei vizite spontane, poate doar un pic premeditată. Tătaru a vrut să vadă cu ochii lui cum se desfășoară o zi din viața cadrelor medicale și a pacienților de la Spitalul Județean de Urgenţă „Mavromati” din localitate. După ce a vizitat toate secțiile spitalului, a mai zăbovit puțin pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor care, la fel de sponan, s-au adunat cu mic cu mare la poarta unității medicale.

Întrebat dacă situația actuală a evoluției pandemiei de coronavirus, și explozia numărului de noi îmbolnăviri ar putea duce la amânarea începutului anului școlar, respectiv la suspendarea alegerilor locale, Nelu Tătaru a dat asigurări că Guvernul și autoritățile centrale au situația sub control și că deocamdată… e bine.

„E prematur să ne gândim la lucrurile astea. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor”, a declarat ministrul Sănătății care a mai adăugat că nu se pune problema ca România să intre din nou sub incidența stării de urgență.

„Nu este nici cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintele României, apariţia în Monitorul Oficial (legea carantinării și a izolării – n.r.), să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a explicat Tătaru.

Citește și: Ludovic Orban reînchide Spitalul Colentina! Bolnavii cronici rămân iar pe drumuri

HashtagNews.ro