Sursă foto: Facebook/Asociația Casa lui Patrocle
Sursă foto: Facebook/Asociația Casa lui Patrocle

Asociația Casa lui Patrocle din Suceava a făcut publică povestea lui Simba, un leu salvat din Ucraina.

Membrii asociației pentru protecția animalelor au precizat că leul, care a ajuns în România în cursul lunii martie, a fost cazat în Grădina Zoologică din Rădăuți.

Leul a fost născut în captivitate

Născut prizonier în captivitate. Condamnat să trăiască 10 ani pe ciment, în spatele gratiilor, fără să fi greșit cu ceva. Iar privirea sa este despre libertatea care i-a fost furată și pe care n-a cunoscut-o niciodată”, au scris membrii asociației.

Asociația Casa lui Patrocle din Suceava: ”Pe Simba îl așteaptă un sanctuar de aproape 200 de hectare”

Simba a fost salvat în luna martie. De-atunci a stat cazat în Grădina Zoologică din Rădăuți. Este timpul să plece acasă. Iar acasă este locul unde există libertate. Pe Simba îl așteaptă un sanctuar de aproape 200 de hectare. Revenim cu povestea drumului său! Final countdown! Time to go home!”, au transmis reprezentanții, într-un text distribuit astăzi, 29 septembrie, pe contul de Facebook.

Un lup din grădina zoologică din Zaporoje, Ucraina, a fost preluat de Sanctuarul din Zărnești

În luna august, un lup din Ucraina a ajuns în România, fiind cazat în Sanctuarul din Zărnești, o locație care adăpostește peste 100 de urşi bruni, dar și multe alte animale, precum cai, căprioare, oi sau capre.

Exemplarul provine din grădina zoologică din Zaporoje. Lupul are 12 ani și va trăi în sanctuar, alături de o altă lupoaică din Ucraina.