1000 de persoane cu dizabilități locomotorii vor schia gratuit

Asociația Caiac SMile a deschis ediția din acest an a proiectului ”Tabere de schi adaptat”. Până vineri, 20 ianuarie, acolo, voluntarii asociației antrenează să schieze independent, folosind monoschiurile, 5 persoane cu dizabilități locomotorii, potrivit g4media.ro.

Cât este zăpadă, 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) vor învăța să schieze și să se bucure de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat.

 ”Cea mai mare bucurie pe care am avut-o când am început tabăra a fost să-i văd pe monitorii noștri cu nevoi speciale cum îi învață pe cei în scaun rulant să folosească sitski-ul. Acesta este proiectul lor, nu al meu. Ei sunt cei care le transmit acestor oameni tot sprijinul de care au nevoie. Sunt extrem de mândru de ei.” , a declarat Ionuț Stancovici, organizatorul acestui proiect. Pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, 5 persoane cu dizabilități locomotorii și însoțitorii lor vor învăța să schieze independent folosind monoschiurile, alături de echipa Caiac SMile.

Medic oncolog din Suceava, reținut pentru luare de mită