Asistente medicale
Asistente medicale. Sursa foto: Angliamea.ro

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, joi noaptea, pentru luare de mită, potrivit ziare.com.

Doctorița a ajuns în spatele gratiilor după un flagrant organizat de ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

După flagrant au avut loc ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina doctorului. Acțiunea polițiștilor de la Anticoruptie se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pornind foarte probabil de la un denunț al unui pacient.

În ultimele săptămâni au circulat destul de intens unele informații privitoare la pacienți oncologici care s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă. În anul 2019, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost primul din România care a fost certificat oficial că a implementat sistemul de management anticorupţie. Dacă acum câțiva ani, pe vremea vechii conduceri, se ajunsese ca mesajele antișpagă să fie afișate vizibil fenomenul fiind în scădere,  dar se pare că în ultima perioadă lucrurile s-au agravat, nu doar în cazul punctual al unei secții.

Plăcuţe moderne de promovare a obiectivelor turistice