Foto: Facebook/AMP Libearty - Bear Sanctuary
Foto: Facebook/AMP Libearty - Bear Sanctuary

Sanctuarul din Zărnești, o locație care adăpostește peste 100 de urşi bruni, dar și multe alte animale, precum cai, căprioare, oi sau capre, a preluat un lup, în vârstă de 12 ani.

Exemplarul provine din grădina zoologică din Zaporoje, situată în Ucraina.

Reprezentanții sanctuarului din Zărnești: ”Pădurea AMP Libearty este de acum casă pentru încă un suflet chinuit prea mulți ani în spatele gratiilor”

Este vorba de un lup în vârstă de 12 ani, evacuat în luna martie, în regim de urgență, din calea bombardamentelor care amenințau grădina zoologică din Zaporoje, Ucraina. Cu sprijinul unei armate de iubitori de animale lupul, dar și un leu, au fost aduși în țara noastră și cazați temporar în parcul zoologic din Rădăuți. Viața lupului care a primit numele Robin este de acum mai liniștită”, se arată în comunicatul postat astăzi, 18 august, pe pagina de Facebook.

Foto: Facebook/AMP Libearty – Bear Sanctuary

AMP Libearty: ”Lupul locuiește în mediul lui natural, așa cum poate nici măcar nu a visat. În AMP Libearty trăiește acum alături de Elza, o altă lupoaică refugiată din Ucraina”

De la începutul războiului, membrii sanctuarului s-au implicat în salvarea și transportul mai multor animale din Ucraina.

Printre acestea s-a numărat și Masha, o ursoaică ce a fost exploatată ca vedetă de circ, timp de 19 ani.

Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov.