Lidia Buble, în instanță pentru dare de mită

Solista a vrut să evite testarea cu etilotestul

Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi dat mită unui echipaj de poliție de la Brigada Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, relatează Agerpres.

DIICOT a transmis, luni, printrun comunicat de presă, că cei doi agenți sunt de asemenea trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, „la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Astfel, suma de bani dată de artistă celor doi agenți, cu titlu de mită,  a fost atât pentru netestarea acesteia cu etilotestul, dar și pentru a nu fi sancționată contravențional pentru faptul că nu avea asupra sa „declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19”, dar și pentru că nu deţinea asupra sa documente de identitate, carte de identitate sau permis auto, „fapt ce constituia contravenţie” conform art. 101 alin. (1) pct. 18 din O.U.G. nr. 195/2002.

De asemenea, susţine DIICOT, prin actul de sesizare, „s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15 februarie, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Dosarul a fost trimis pentru soluționare la Tribunalul București.

Citește și: Margherita din Clejani, amendă-penală usturătoare pentru conducerea sub influența drogurilor