Aberațiile politically correctness-ului: Noua Dreaptă, un partid imoral, totuși legal

Potrivit urmașilor căpitanului legionar, evreii ar fi vinovați pentru moartea lui Mihai Eminescu

Foto: Pixabay.com

Dincolo de ceea ce este moral sau imoral, există oricând legalul. Iar dacă la capitolul „moral”, vorbim despre noțiuni cât se poate de subiective, legalul ar trebui să fie bătut în cuie, iar într-o lume utopică să fie chiar descris de „moral”. Însă cum lumea utopică nu se numește degeaba utopică, în România e legal ca un partid imoral să existe.

Cu toate că aș putea să vorbesc și despre AUR, de data aceasta am să amintesc despre strămoșii lor, cei de la Noua Dreaptă, partid absolut legal, înființat în anul 2000. Cu alte cuvinte, frați de cruce cu PRU și PRM, variantele un pic mai blânde, cu care discipolii căpitanului legionar au pus chiar și de-o alianță la un moment dat, numită, culmea!, „BINE”.

De ce nu e moral – și nici legal n-ar trebui să fie – ca Noua Dreaptă să existe ca partid

În categoria „aberațiile politically correctness-ului” se include și legalitatea partidului Noua Dreaptă. Dacă naționalismul sau ortodoxismul exacerbat nu reprezintă încălcări de lege, intrând mai degrabă sub incidența „de gustibus non est disputandum”, rasismul și antisemitismul, cam da.

Spre exemplu, Legea nr. 157 din 2 iulie 2018, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, spune antisemitismul reprezintă o infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 ani la 10 ani. Cu alte cuvinte, constituirea unei organizații cu caracter antisemit, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizații, nu e legală.

Cu toate astea, Noua Dreaptă a răspândit, nu numai o singură dată, informații eronate de tipul „teoria conspirației”, în care populația este anunțată că evreii ar fi vinovați pentru „11 septembrie” sau pentru „ucidere” lui Mihai Eminescu (cunoscut, la rândul lui, pentru lipsa de toleranță vis-a-vis de populația de evrei).

Cât privește discriminarea pe criterii rasiale și orientare sexuală, legea spune clar că cei care îi încalcă prevederile riscă amenzi între 1.000 și 20.000 lei.

Iarăși, Noua Dreaptă a comis-o, în nenumărare rânduri și de data aceasta, sabotând marșuri gay, vandalizând sediile asociațiilor LGBTQ+ sau hărțuind persoane aparținând altor etnii.

Așadar, dacă România dispune de legi care să-i apere pe cei vulnerabili, de ce aceeași țară continuă să-i lase pe cei de la Noua Dreaptă să țopăie nestingheriți prin lanul de porumb? Și mai mult, de ce nu remarcă niciun parlamentar această aberație, astfel încât s-o corecteze?

Antisemitismul, legionarismul și fascismul sunt pedepsibile. Dovada aici.

Desigur, trăim într-o țară democratică, iar dreptul la opinie ar trebui să fie sfânt. Cu toate astea, din punctul meu de vedere, una este să susții că nu există nimic mai presus decât Dumnezeu și/sau patrie (e opinia ta, ai dreptul la ea) și cu totul altceva este să te ștergi cu legea la fund și să discriminezi categorii de cetățeni.

Iar în timp ce tu te ștergi la fund cu legea, legiuitorii trag apa după tine.

Citește și editorialul: Chirica a venit cu miresele lui Frankenstein la mormântul Otiliei Cazimir