Aviz pupăcioșilor de carieră: eliminarea măștii în spațiile publice nu înseamnă reluarea „simpaticului” obicei de invadăre a spațiului personal al celorlalți!

Gata cu masca (cu anumite excepții), gata și cu ora de culcare! Cu toate astea, invadarea spațiului personal al omului rămâne, în continuare, o chestiune interzisă: de autorități, însă și de bunul simț!

Foto: Pixabay.com

Oricât i-ar fi fost de greu, românul găsește mereu motiv de bășcălie. C-așa suntem noi, pesemne, un popor de stand-up eri. Și-ăsta nu-i neaparat un lucru rău, de vreme ce râsul se știeeee! că e unul dintre remediile neomologate pentru absolut orice.

Te doare capul? Bagă o „dumă” și trece! Te-a părăsit nevasta ta sau a altuia? Jignește-o cât de amuzant poți tu și… pac, gata durerea de „corason espinado”. Te-anunță Iohannis că-ți poți agăța masca în cui? Hai cu gluma, neamule! Bag-o p-aia cu spălatul de dinți, sau poate chiar p-aia cu „urâtele să stea în casă de-acum”!

Ieri, românii s-au bucurat. Și ce s-au mai bucurat! Un anumit băiat din lista mea de Facebook s-a trezit scriind, imediat după anunțul președintelui: „ăsta da cadou de ziua mea!”.

Apăi, nene, ce-am fost ce-am ajuns! Dacă înainte ne doream de zilele noastre de naștere excursii, mașini, telefoane, piscine, un tricou – fiecare după posibilități, acum oamenii își doresc ca de zilele lor să nu poarte mască și nici să nu se mai culce odată cu gainile. Iată cum ajungem noi să apreciem și micile bucurii pe care ni le oferă viață! Ca de exemplu aerul!

Pandemie ne-a modelat pe toți. Pe unii înspre bine, pe unii înspre rău, pe alții înspre boală, și-așa mai departe. Ne-a învățat să ne spălăm pe mâini și ne-a învățat, de asemenea, să nu ne mai băgăm cu-atâta înverșunare în spațiul privat al celor de lângă noi. Îi știți pe-ăia care atunci când îți vorbesc, poți să juri că la final urmează să te ia de fălcuțe și să-ți aplice un sărut pasional? Ei, bine, mă încred că, după un an și ceva de „n-ai voie”, s-or mai fi dezobișnuit și ei de-asemenea obiceiuri „cringe”! Sper!

Așadar, țineți minte, dragi pupăcioși: eliminarea obligativității de purtare a măștii, de mâine, 15 mai, în spații publice deschise și nu prea aglomerate, nu înseamnă automat că puteți reîncepe festivalul de pupături! Adicătelea, fără pupat oameni necunoscuți, pe stradă, la voia întâmplării! Cu atât mai puțin prin piețe, stații de autobuz sau orice alt spațiu închis!

Citește și editorialul: Laboratorul de cyborgi al „domnului” Simion