Sursă foto: Facebook/ Zoo Berlin
Sursă foto: Facebook/ Zoo Berlin

Fatou este gorila despre care Cartea Recordurilor susține că ar fi cea mai bătrână din lume. Aceasta a împlinit vârsta de 65 de ani, evenimentul fiind sărbătorit  într-o grădină zoologică din Berlin.

Doamna noastră gorilă sărbătorește cea de-a 65-a aniversare, ceea ce o face cea mai bătrână gorilă din lume”, au scris cei de la grădina zoologică pe contul de Instagram.

Cea mai bătrână gorilă din lume a primit un tort decorat cu fructe de pădure. Fructele au format cifra aniversară 65

Nu putea lipsi nici anul acesta tradiționalul tort aniversar. Masa aniversară este întotdeauna ceva foarte special pentru Fatou”, au mai precizat reprezentanții grădinii zoologice.

Fatou a ajuns la Berlin în 1959, prin ceea ce grădina zoologică descria drept „circumstanțe neobișnuite” într-un comunicat de presă de la cea de-a 61-a aniversare a sa, precizează publicația Descoperă.ro.

Fatou a ajuns la grădina zoologică din Berlin în 1959, când un marinar a folosit-o pentru a-și plăti nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franța

După acest incident, primata a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată în cele din urmă de grădina zoologică din Germania. Se estimează că avea doar doi ani la momentul sosirii sale.

În 2019, Fatou a fost desemnată de Guinness World Records drept ”cea mai bătrână gorilă în captivitate în viață”. Acest titlu i-a revenit după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.

Potrivit Mediafax, Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a precizat Guinness, citat de Mediafax.