Noi restricții impuse utilizatorilor Twitter 

„Twitter nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare pe Twitter”, se arată în anunţ.

Utilizatorii Twitter nu vor mai putea să publice linkuri către mai multe dintre reţelele de socializare concurente, a anunţat într-un comunicat platforma de socializare, potrivit digi24.ro.

„Twitter nu mai autorizează promovarea gratuită a anumitor reţele de socializare pe Twitter”, se arată în anunţ.

Potrivit oficialilor companiei, reţelele avute în vedere prin această măsură sunt Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post şi Nostr, dar şi ”linkurile către agregatori de reţele de socializare precum linktr.ee, lnk.bio”. Astfel, devine interzis un tweet precum: ”Urmăriţi @numele de utilizator pe Instagram”.

Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile de Twitter. ”Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor”, apoi ”orice recidivă va antrena suspendarea permanentă”, precizează reţeaua de socializare. Elon Musk , care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată înainte ca el să devină recent proprietarul ei că prin modul de moderare a conţinuturilor a cenzurat anumite opinii, incluzând aici şi suspendarea contului fostului preşedinte republican al SUA Donald Trump. Dar în ultimele zile Musk a închis, apoi a restabilit conturile mai multor jurnalişti ai unor mass-media mainstream americane cum ar fi CNN, New York Times şi Washington Post, provocând proteste din partea ONU şi a Comisiei Europene, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen l-a ameninţat pe patronul Twitter chiar şi cu sancţiuni.

O pereche de blugi, vânduți la licitație cu 114.000 de dolari