Captură video Youtube
Captură video Youtube

Gospodinele ucrainence care au ajuns pe teritoriul României au început mici afaceri, pregătind o mulțime de bunătăți de casă: colțunași, cornulețe cu gem sau clătite.

Toate aceste produse au la bază rețetele din Ucraina.

Produsele tradiționale sunt vândute localnicilor, la prețuri foarte modeste. La Iași, trei mame s-au organizat pe un grup de Facebook pentru a prelua mici comenzi. Acum, au ajuns la peste 100 de clienți

Mai intâi pregătesc conținutul cu zahăr, brânză de vaci, stafide și puțină vanilie. Înainte de asta, în tigaie fac din aluat niște clătite. Apoi, le împart uniform, în care pun acel conținut și le rotesc”, explică o ucraineancă în timp ce gătește de zor o comandă, potrivit ȘtirileProTv, citat de Știri de Cluj.

Diana, Elena şi Olya sunt din Odesa şi au ajuns în România acum o lună. Au început să prepare mâncare pentru copiii lor, apoi au fost sfătuite de gazda lor, Simona, să înceapă o mică afacere, notează ȘtirileProTv.

Dacă tot e atât de bun și își doreau să facă ceva să devină autonome, de ce să nu le și vândă. S-au descurcat extraordinar de bine, iar noi le-am încurajat. S-au pregătit cu cutiuțe, cu etichete”, spune Simona, femeia care le găzduiește.

Femeile merg zilnic să cumpere ingrediente proaspete. După, gătesc, apoi ambalează preparatele și le livrează cu autobuzul

Acolo, în Ucraina, nu mai avem servicii, avem copii mulți și am fost nevoite să gătim, să facem colțunași. Ușor, ușor am început. Simona ne-a făcut o pagină de Facebook unde postăm informațiile despre noi, foto, filmulețe video unde se poate vedea că le facem manual, sunt gustoase, ne mărim sortimentele, inventăm altele”, a explicat Olya, una dintre gospodine.