Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei a precizat că Vestul trebuie să impună sancțiuni mai „dureroase” Rusiei pentru a izola total țara lui Putin.

Oficialul a spus că e nevoie de o blocadă financiară totală și oprirea importurilor de petrol rusesc.

„Sunt blocate noi investiții în Rusia, se aplică restricții împotriva mai multor bănci din Rusia, se adaugă sancțiuni personale, precum și alte restricții. Acest pachet are un aspect spectaculos. Dar acest lucru nu este suficient”, a spus Zelenski, potrivit Digi24.

Zelenski vrea răzbunare pentru civilii uciși în Bucea

Totodată, liderul de la Kiev a avertizat că Rusia va continua să atace Ucraina atâtat timp cât sancțiunile impuse nu lovesc puternic Kremlinul.

„Aceasta ( lipsa sancțiunilor mai dure) ar fi o permisiune de a merge mai departe. O permisiune de a ataca. O permisiune de a începe un nou val sângeros în Donbas”, a mai spus Zelenski în discursul său.

Președintele ucrainean e de părere că nu e prea târziu ca Vestul să impună masurile cerute de Ucraina și popor, precizând totodată că e imperativ ca armata ucraineană să primească arme pentru a se putea apăra în fața agresiunii rusești.

„Dacă greșeala va fi făcută din nou, dacă nu mai există nicio acțiune preventivă, va fi o greșeală istorică pentru întreaga lume occidentală”, a avertizat Volodimir Zelenski.

De asemenea, președintele ucrainean a mai vorbit și despre exportul de petrol, ce este unul „dintre fundamentele agresiunii Rusiei.”

„Unii politicieni încă nu pot decide cum să limiteze fluxul de dolari și euro către Rusia din comerțul cu petrol, pentru a nu-și pune în pericol propriile economii… Embargoul asupra livrărilor de petrol rusești va fi aplicat oricum. Formatul va fi găsit. Singura întrebare este câți bărbați și femei ucrainene va mai avea timp să ucidă armata rusă, astfel încât voi, unii politicieni – și vă cunoaștem – să puteți împrumuta de undeva puțină hotărâre”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

Citește și: Zelenski, în căutarea „adevăratului prieten”. Ce a transmis președintele Ucrainei oficialilor europeni