Captură video: Facebook / Olena Zelenska
Captură video: Facebook / Olena Zelenska

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, a postat în mediul online un mesaj emoționant cu privire la asediul din Ucraina.

Soția președintelui Volodimir Zelenski a făcut un bilanț al celor petrecute pe teritoriul Ucrainei, la o lună de la invazia rușilor.

Olena Zelenska: ”Am îmbătrânit cu zece ani”

Exact acum o lună, am fost treziți de sunetele exploziilor care nu s-au mai oprit de atunci. Ne-am trezit într-o realitate diferită, unde războiul a venit în casele noastre. Timpul zboară altfel în război. Am îmbătrânit cu zece ani. Am învățat să diferențiem sunetele artileriei care vin în timpul bombardamentului. Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus. Am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili”, a transmis Olena Zelenska, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Postarea este însoțită de un clip video care arată cum se desfășoară războiul din Ucraina.

De asemenea, soția președintelui a contiunat cu un bilanț al celor petrecute în ultimele săptămâni: ”Războiul ucide copii. O sută douăzeci și unu de copii morți. O sută două zeci și una de răni ale inimilor noastre care nu se vor vindeca niciodată”, a declarat Prima Doamnă a Ucrainei.

Soția lui Zelenski a mai adăugat că există numeroși civili uciși de bombardamentele inamice, oameni care au fost îngropați în morminte comune în Mariupol, Irpen, sau în curțile propriilor case.

Oamenii au pierdut totul. Acum, depind de ajutorul umanitar

Sute de mii dintre oamenii noștri sunt lipsiți de orice mijloc de comunicare de către inamic – în subsolurile regiunilor Mariupil, Kyiv și Harkiv. Peste zece milioane de refugiați au fost obligați să se mute în alte regiuni sau țări. Oamenii care au avut case, locuri de muncă și planuri chiar ieri au pierdut totul simultan – iar acum depind de ajutorul umanitar”, se mai arată în postarea de pe Facebook.