Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Potrivit unei noi analize publicate de organizația nonprofit Climate Central, aproximativ 18.000 km2 de teren și 650.000 de locuințe vor fi sub nivelul mării până în anul 2050 doar în SUA, pe baza nivelurilor actuale de emisii, transmite publicația Futurism.

Don Bain, un consilier principal la Climate Central a explicat că, pe măsură ce nivelul mării crește, liniile de maree se deplasează în sus și în interiorul continentului.

Louisiana este cel mai vulnerabil stat. Potrivit modelelor Climate Central, peste 25.000 de locuințe ar putea fi complet sub apă până în 2050, doar în acest stat

Consilierul a avertizat, de asemenea, că nivelul mării ridicat ar putea avea impact economic.

Cu toate acestea, cercetarea nu abordează doar cât de mult teren va dispărea fizic, ci abordează, de asemenea, potențialele ramificații ale acelei pierderi din prisma valorii proprietății.

Activele funciare afectate ar valora cel puțin 108 miliarde de dolari până la sfârșitul secolului, ceea ce ar putea avea o mulțime de alte efecte secundare.

Scăderea valorii proprietăților și o bază fiscală mai mică. Aceasta poate duce la scăderea veniturilor realizate din impozite și la reducerea calității serviciilor publice – o potențială spirală descendentă a lipsei de investiții și scăderii populației, reducerea bazei de impozitare și a calității serviciilor publice și așa mai departe”, se arată în analiză.

Cu venituri fiscale mai mici, guvernele locale vor avea, de asemenea, mai puțini bani de investit în orice atenuare semnificativă a schimbărilor climatice

Autorii studiului au precizat că, în timp ce oamenii vor trebui aproape sigur să se adapteze la creșterea nivelului mării, unele atenuări sunt încă posibile.

Dacă acționăm împreună, putem ajunge la o creștere mai lentă, iar asta ne câștigă timp. Nu vrem ca mările să crească atât de repede încât să depășească capacitatea noastră de a ne adapta”, a adăugat Bain.