Sotia lui Volodimir Zelenski
Sotia lui Volodimir Zelenski. Sursa foto: cancan.ro

Olena Zelenska a mulțumit soțiilor liderilor europeni care s-au implicat pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi din Ucraina. Ea le-a mulțumit de asemenea și europenilor care i-au găzduit și ajutat pe refugiații ucraineni. Prima doamnă a Ucrainei a declarat că aceștia merită premiul Nobel pentru pace.

„Vreau să le mulțumesc tuturor europenilor care ne ajută acum poporul, le oferă case, îi hrănesc, îi încurajează. La fel ca noi, nu erați pregătiți să aveți atât de mulți oameni traumatizați în țara voastră. Dar felul în care ați reacționat merită un premiu Nobel colectiv pentru pace. Ucrainenii sunt oameni minunați și foarte recunoscători. Copiii noștri nu vor uită niciodată ce ai făcut pentru noi”, a spus soția președintelui ucrainean.

Olena Zelenska, activă pe rețelele de socializare

​​Olena Zelenska a publicat recent mai multe fotografii ale unor copii care au murit în atacurile militarilor ruși în Ucraina. Ea a făcut apel la presa internațională să spună ce se întâmplă în Ucraina. Ea se referea la faptul că invadatorii ruşi ucid copii.

„Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar. Arătaţi-le femeilor rusoaice , spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice, bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime”, a spus Olena Zelenska.

Soția lui Volodimir Zelenski a publicat atunci pe Instagram și Facebook fotografii ale copiilor uciși, alături de mesaje în ucraineană, rusă, germană și franceză.

Peste 3,5 milioane de ucraineni au plecat din țară în ultimele săptămâni. 73.000 de copii pleacă zilnic din Ucraina din cauza războiului.
3.528.346 de persoane au fugit din Ucraina, peste 2 milioane ajungând în Polonia, a comunicat marți de Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Drama actriței Tania Popa. Ce secret ascunde în spatele zâmbetului