OMS
OMS: Pagina de Facebook a OMS

Mai multe țări europene, printre care se numără Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, au renunțat prea brusc la măsurile anti-Covid, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aceste țări se confruntă acum cu o creștere a cazurilor cu noua subvariantă foarte transmisibilă a coronavirusului, BA.2, susțin oficialii OMS.

În zona OMS Europa au fost înregistrate în ultimele 7 zile peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese. Numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus a crescut la aproape 194,4 milioane iar numărul deceselor a ajuns la peste 1,92 milioane.
Directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, în timpul unei vizite în Republica Moldova. Hans Kluge a menționat că rămâne totuși „optimist”.

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei mondiale.

„Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a comunicat Hans Kluge.

„Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la prea mult la insuficient”, a mai declarat oficialul ONU. Numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, dar a început din nou să crească de la începutul lunii martie, a mai declarat oficialul OMS.

Numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spitale din România este de 2.858, cu 184 mai puţin faţă de ziua anterioară. La ATI se află 443 de pacienţi, cu 12 mai puţini faţă de raportarea anterioară, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii. Potrivit Ministerului Sănătăţii., dintre cei 443 de pacienţi internaţi la ATI 395 sunt nevaccinaţi anti-COVID. Din totalul pacienţilor internaţi, 204 sunt minori, 202 fiind internaţi în secţii, cu zece mai puţin decât în ziua anterioară, şi doi la ATI, cu unul mai puţin decât în ziua anterioară.

Drama actriței Tania Popa. Ce secret ascunde în spatele zâmbetului