Sursa foto: Instagram/ Vitali Klitschko

Se face aproape o lună de la ordinul lui Putin de a invada Ucraina, iar conflictul dintre cele două țări continuă pe mai multe fronturi.

Printre cele mai bombardate orașe din Ucraina este capitala Kiev, unde fostul boxer Vitali Klitschko luptă de săptămâni întregi împotriva rușilor.

Acesta a vorbit despre planurile lui Putin și cum invazia rusească asupra Ucrainei a fost doar începutul. Mai exact, fostul boxer e de părere că liderul de la Kremlin nu vrea doar Ucraina, ci și restul statelor care au făcut parte din vechiul URSS.

România, o țară importantă pentru Putin

În mesajul său, primarul orașului Kiev a vorbit și despre țara noasră, care a fost sub ocupație sovietică decenii la rând.

„Planul lui Putin este să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donețk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Mai mult decât sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a spus Vitali Klitschko, potrivit Antena3.

Cu toate acestea, posibilitatea ca soldații ruși să calce pe teritoriul nostru este extrem de redusă deoarece România face parte din Alianța Nord-Atlantică. Mai mult, și țările baltice fac parte din NATO, iar orice agresiune împotriva unui stat membru va activa articolul 5, iar Rusia se va confrunta direct cu 30 de țări.

De asemenea, fostul boxer e sigur că rușii nu vor reuși să ocupe Kievul, în ciuda atacurilor constante. Acesta a amintit că sute de persoane au fost ucise și rănite în Kiev de pe urma conflictului.

„Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul”, a mai spus Vitali Klitschko.

Totodată, acesta a precizat că în momentul de față se află peste 1 milion de bărbați în Kiev. Mai mult, armata ucraineană a reușit să construiască baricade pe fiecare stradă, la fiecare intersecție.

„Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a concluzionat primarul orașului Kiev.

Kliciko: „Tata m-a învățat că este un mare privilegiu să mori apărându-ți țara”