Sursa foto: Biziday

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat că Germania va primi, la începutul anului 2022, un milion de pastile anti-Covid produse de Pfizer. „Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă”, a spus Lauterbach, relatează Digi24.

Reamintim că Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat de urgență pastila dezvoltată de compania Pfizer cu puțin timp înainte de Crăciun. Tratamentul constă în administrarea a trei pastile de două ori pe zi, pe o perioadă de cinci zile.

Reprezentanții companiei Pfizer au precizat că pastila produsă a redus cu aproape  90% riscul de spitalizare și de deces la persoanele cu risc mare de a dezvolta o formă severă a bolii. Pastila dezvoltată de Pfizer, Paxlovid, a fost aprobată pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani.

70 % din populația Germaniei este vaccinată

Rata de vaccinare în Germania a depășit 70%, adică aproape 60 de milioane de persoane au primit două doze de vaccin sau o singură doză cu serul Johnson & Johnson. Totodată, peste 30 de milioane de germani au primit doza booster, adică 36,6% din populație.

Din cauza variantei Omicron și a creșterii numărului de noi cazuri, guvernul german a decis să introducă noi restricții pentru a limita răspândirea virusului. Astfel, 10 persoane se pot aduna într-un singur loc pentru întâlniri private, chiar dacă s-au imunizat împotriva COVID-19.

De la această măsură sunt excluși copiii cu vârsta de sub 14 ani. În cazul în care sunt prezente persoane nevaccinate, limita este de o familie și maxim două persoane dintr-o altă familie.

Reamintim că la o zi după ce compania Pfizer a primit undă verde pentru pastila anti-Covid, grupul farmaceuti Merck a dezvoltat o pilulă împotriva coronavirusului ce a primit autorizație în regim de urgență din patea FDA. Reprezentanții Merck au precizat că pastila reduce spitalizările și decesele cu 30% și trebuie administrată în opt doze pe zi, timp de cinzi zile.

Și România a discutat cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a aduce pilula anti-Covid la noi în țară la începutul anului viitor.

În Finlanda se poate călători doar cu certificatul de vaccinare împotriva Covid