Mihai Trăistariu (Facebook)

Mihai Trăistariu susține că nu a avut timp să găsească o melodie potrivită pentru Eurovision 2022, motiv pentru care a decis să nu mai participe la concursul internațional. Reamintim că la începutul lunii decembrie, cântărețul a declarat că va participa la Eurovision, aceasta fiind a 12-a încercare.

Totodată, artistul român a criticat și modul în care TVR organizează selecția națională.

„Nu am reușit să găsesc o piesă bună în două săptămâni. Este greșit cum procedează TVR! M-am și ciondănit cu Dan Manoliu, care e șeful delegației, nu și anul acesta, care a zis că am timp un an și nu trebuie să fac piesa în două săptămâni. Și am zis că da, dar anul trecut au trimis-o pe Roxen direct, iar noi degeaba ne făceam piese. Și atunci, artiștii nu s-au preocupat de Eurovision, nici eu. Și m-am trezit în postura de absent. Nu am găsit piesa AIA, deci din acest motiv absentez”,a spus cântărețul, relatează Libertatea.ro.

Mihai Trăistariu a ocupat locul 4 la Eurovision 2006

Cântărețul e de părere că juriul va alege artistul cu cea mai bună piesă în funcție de prestația de la concurs și nu de vizualizările de pe Youtube.

„Totul ține de piesă, așa că nu ține de câte vizualizări ai pe YouTube. Ține de prestația ta live din concurs. Din ce am ascultat, nu e nimic care să poată să câștige. Niciuna nu răsare!”, a mai susținut Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, unde 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional. Semifinialele vor fi pe 10 și 12 mai, iar finala pe 14 mai.

Eurovision se desfășoară în fiecare an, din 1956, fiind transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.

România a reușit să ocupe de două ori locul trei, cu Luminița Anghel și Sistem în 2005 și Paula Seling și Ovi, la Oslo, în 2010. Mihai Trăistariu a reușit să ocupe locul patru la Atena, în 2006.

Mihai Trăistariu a vândut până acum peste 2.000.000 albume în țară și în străinătate.

Cine sunt jurații de la Eurovision 2022