Sursa foto: replicahd.ro

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiștii care vor juriza această ediţie a Selecţiei Naţionale Eurovision 2022. Până pe 19 decembrie, artiștii și compozitorii își pot înscrie proiectele, iar pe 23 decembrie, juriul va anunța piesele calificate în semifinala selecției.

În prima etapă a semifinalei, juriul și spectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază. Membrii juriului vor analiza piesele în format video, la fel ca la etapa internațională.

Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România, a precizat că la începutul anului se va organiza o sesiune de înregistrări pentru semifinaliști. Mai mult, publicul va putea vota pe pagina de Facebook cinci piese care vor merge mai departe.

Eurovision 2022 va avea loc în Italia

Semifinala și finala Selecției Naționale va avea loc în lunile februarie și martie. De asemenea, pe 5 martie se va cunoaște numele reprezentantului țării noastre în competiția internațională.

Alexandra Ungureanu e cunoscută pentru colabărările cu formația Sistem și pentru locul trei pe care l-a obținut în 2003 la selecţia naţională pentru concursul muzical Eurovision, cu piesa „Make This Love Come True”.

Ozana Barabancea are o carieră de peste 30 de ani, fiind o cântăreață de jazz, actriță și jurat pentru cea mai longevivă emisiune de divertisment ( Te cunosc de undeva). În prezent colaborează cu Orchestra Naţională Radio şi este dirijorul orchestrei care-i poartă numele.

Randi a devenit cunoscut alături de Marius Moga, alături de care a format trupa Morandi. Are propria casă de discuri, Famous Production și a avut opt single-uri pe locul întâi în topuri naţionale şi internaţionale. Mai mult, a fost nominalizat la MTV Europe Music Awards de două ori. El revine în juriul selecţiei naţionale, după ce a mai participat în această calitate la ediţia din 2016.

Cristian Faur compune muzică pentru podcast-uri, teatru, film, televiziune și spoturi publicitare. Face parte, din 2018, din echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti. Mai mult, conduce platforma de start-up și dezvoltare artistică ARTISCLASS. El a compus melodia „Let Me Try”, cântată de Luminiţa Anghel şi Sistem, care a înregistrat cea mai bună clasare a României la Eurovision, locul al treilea, în 2005.

România a ocupat de două ori locul al treilea la Eurovision

Adrian Romcescu a participat în cadrul concursului ca compozitor în 1998, iar ca jurat în 2017. Romcescu este membru al al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi a colaborat, de-a lungul timpului, cu nume sonore din muzica românească.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

Reamintim că cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea, cu Luminița Anghel și Paula Seling & Ovi și o dată locul al patrulea, cu Mihai Trăstariu.

Mihai Trăistariu, cu gândul la Eurovision