Din inimă pentru bătrânii noștri

Lecție de omenie: Cristian Popescu Piedone nu a uitat de Mamaia Maria, unul dintre „cei mai puternici oameni de pe Pământ.”

„Dacă aș avea putere, aș șterge tristețea din sufletele tuturor bătrânilor amărâți și bolnavi”, scrie Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook, încercând să reamintească tuturor locuitorilor din sector că bătrânii noștri nu trebuie uitați.

Cum Sărbătorile bat la ușă, edilul Sectorului 5 a revenit la Mamaia Maria, unul dintre „cei mai puternici oameni de pe pământ”, pentru a-i oferi haine noi și de a-i aduce vestea cea mare. „Mamaia Maria vrea să-și ducă zilele doar la ea acasă. Și o înțeleg! Nu vrea alt adăpost și nici tarabă in piață. Așa că… o să-i pregătim taraba ei socială pentru vremea rea. Și mă voi ocupa să-i fie Sărbătorile blânde!”, a mai scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

Piedone: „Bunicii sunt blânzi, sunt calzi, sunt buni…și nemuritori”

Edilul Sectorului 5 a găsit-o pe bătrânică în ploaie, „udă leoarcă”, încercând să vândă „două mâini de verdeață” pentru a avea și ea ceva bani de Sfintele Sărbători. Chiar dacă a fost la pat din cauza problemelor de sănătate, Mamaia Maria a revenit la taraba pe care, cu doar câteva luni în urmă, Piedone a pregătit-o special pentru ea.

„Bătrânețea și bolile au pus-o la pat o vreme… S-a chinuit…Dar bunul Dumnezeu nu lasă de izbeliște o mamă văduvă! I-a dat putere să mai trăiască!”, a mai spus Piedone.

Mai mult, în mesajul emoționant postat, Piedone și-a amintit de bunicii și părinții lui, pe care îi păstrează acum doar în amintire. „Eu, Piedone, îi visez deseori și mi-e dor…Mi-e foarte dor de ei”, a mărturisit edilul Sectorului 5.

În încheierea mesajului său, Piedone a spus că va încerca cât poate și unde poate să fie acolo pentru bătrânii ce au nevoie de sprijin.  

„I-aș dărui fiecăruia câte un copil orfan… Să fie iubit și să aibă pe cine să iubească…Știu însă că Dumnezeu are mângâieri și pentru bunicii din Ceruri și pentru cei de pe pământ! Bunicii sunt blânzi, sunt calzi, sunt buni…și nemuritori”, a conchis Cristian Popescu Piedone.

Sprijin pentru bătrânii care vând legume și fructe pe stradă

În urmă cu opt luni, Piedone nu a uitat de bunicuțele care vând în stradă legume, fructe și zarvaturi. El a pus la dispoziție 10 tarabe pentru ca acestea să își poată desfășura activitatea într-un mod legal și civilizat, perfect gratuit.

„Domnul director, trei tarabe galbene acum, în față la Mega Image. E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova. De azi înainte are locul ei stabil aici. Într-o oră, cel puțin o tarabă”, a spus Piedone în acea perioadă.

Lecție de omenie: edilul Piedone îi aduce unei bunicuțe care vinde zarzavat pe stradă o tarabă! „E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova”