ASSMB

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), prezintă informaţii actualizate privind situaţia internărilor în cele trei unităţi sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

Conform raportării ASSMB, vineri, 26 iunie, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 300 persoane, 179 din Bucureşti şi 121 din restul ţării, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI). De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.405 persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.831 confirmate cu boala COVID-19.

Din totalul de 1.534 pacienţi pozitivi externaţi până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, 775 sunt din Bucureşti, restul de 779 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este de 1.483, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 102 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 16 se află la Terapie Intensivă (ATI). În ultimele 24 de ore, un număr de 16 pacienţi au fost externaţi din Spitalul Clinic Colentina. În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 608 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 308 din Bucureşti-Ilfov şi 300 din celelalte judeţe ale ţării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445. Se menționează faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.486. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.900 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

Citește și: Primăria Capitalei cere redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici

HashtagNews.ro